Friday 25 May 2012

BISKUT COKLAT BADAM LONDON

BAHAN-BAHAN:
250 GM MENTEGA
120 GM GULA AISING
1 TELUR
1 KUNING TELUR
1/2 SUDU ESEN VANILA
300 GM TEPUNG
200 GM BADAM KISAR
500 GM COKLAT MASAKAN (DICAIRKAN)
150 GM BADAM (DIGORENG)
SEDIKIT CAWAN KERTAS KECIL

CARA-CARA MEMBUAT NYA
PUKULMENTEGA,GULA AISING,TELUR DAN ESEN VANILA HINGGA KEMBANG,MASUKKAN TEPUNG,BADAM KISAR DAN ULI HINGGA MENJADI ACUAN
BENTUKKAN MENJADI ACUAN YANG KITA NAK DAN  MASUK KAN KEDALAM CAWAN KERTAS,BAKAR PADA SUHU 180$ TNGU HINGGA KEKUNINGAN,MASUKKAN DALAM KERTAS  CAWAN KECIL DAN LETAK KAN COKLAT DIATAS NYE,TABUR KAN SEDIKIT BADAM DIATAS NYE....YEAY2 DH SIAP...

No comments:

Post a Comment