Wednesday 23 May 2012

BISKUT DAHLIA COKELAT

BAHAN -BAHANYA;
125 GM BUTTERCUP (3/4 CAWAN)
100 GM GULA HALUS (1/2 CAWAN)
100 GM TEPUNG GANDUM (1 CAWAN)
50 GM TEPUNG JAGUNG
50 GM TEPUNG KASTAD
1 BIJI KUNING TELUR

AISING COKLAT:
2 SUDU MAKAN BUTTERCUP
6 SUDU MAKAN GULA AISING
1 SUDU TEH SERBUK KOKO

CARA MEMBUAT NYA
GAUL KAN BUTTERCUP DENGAN GULA DAN KUNING TELUR SEHINGGA RATA,MASUKKAN KETIGA JENIS TEPUNG DAN GAUL KAN HINGGA SEBATI ADUNAN DAN BULAT KAN.MINYAKKAN LOYANG PEMBAKAR ,MASUKKAN ADUNAN KEDALAM LOYANG SEMPERIT BUNGA DAHLIA ,PAMKAN ADUNAN KEATAS LOYANG PEMBAKAR,BUAT KAN LUBANG DITENGAH NYA

CARA MENYEDIAKAN AISING NYA
PUKUL BUTTERCUP HINGGA PUTIH,AYAKKKAN GULA AISIN DAN SERBUK KOKO KEATAS NYA,GAUL KAN HINGGA SEBATI,PAM KAN AISING ITU KEATAS BISKUT....SELAMAT MENCUBA...BB

No comments:

Post a Comment